dimecres, 15 d’octubre del 2014

Benvolguts amics,

Us hem d'informar que queda suspesa la xerrada que teníem preparada per al divendres dia 17.

El ponent que havíem invitat era el doctor Joaquim Brugué.
Com tots deveu saber, el Dr. Brugué va ser membre. des de la seva creació, de la Comissió de Control de la Llei de Consultes que exerceix de junta electoral de la cita del 9N, fins que recentment va dimitir del càrrec al·legant una manca de garanties democràtiques en el procés en què estem immersos, i palesant la seva sospita que se n'estava fent una escenificació per tal d'acabar fent una cosa diferent de  la consulta.
Així mateix, ha acusat el Govern, i especialment el president Mas de manca de neutralitat en haver firmat el decret de constitució de la Comissió de Control tot i haver-hi un informe del Parlament en què s'avançava la manca de cobertura legal de l'acte.
A més, Brugué  ha exposat un seguit de problemes que al seu parer observa amb relació a la consulta: els dels funcionaris que han de vetllar pel procés, els referents a la campanya i els relatius a la manca de neutralitat institucional. Considera, per exemple, que l'acte dels alcaldes del dissabte dia 4 va reivindicar el Sí-Sí en comptes de promocionar el dret a votar.
Des de l'Assemblea Nacional Catalana de Caldes de Malavella respectem els arguments esgrimits pel Dr. Brugué però no podem estar-hi d'acord , atès que sempre hem cregut i continuem creient que la cobertura legal del procés ha d'estar basada en la legitimitat democràtica del nostre poble i no acceptarem que un tribunal de dubtosa legitimitat i que té entre els seus membres, destacats personatges bel·ligerants amb la nostra nació, ens digui què podem fer i què no.
Hem d'esgotar totes les possibilitats que tenim a l'abast per tal de poder votar el dia 9N. Si, malgrat tot, a causa de les amenaces i pressions del govern espanyol això no fos possible, en el seu moment el poble empenyerà els nostres representants a fer el pas adient.
Des d'aquesta AT de Caldes, de l'Assemblea Nacional Catalana, considerem que cal cercar totes les escletxes i lluitar per tots els mitjans possibles per fer possible la consulta i, per això, considerem que, arran de la decisió presa pel Dr. Brugué, la seva xerrada prevista per al proper dia 17 fa de mal incloure en la nostra campanya de «Ara és l'hora» i de «El País que Volem» atès que es posiciona directament en contra dels procediments per arribar a la consulta.
Tenint en compte les circumstàncies exposades, hem pres la decisió de suspendre la xerrada.


ANC DE CALDES DE MALAVELLA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada