diumenge, 8 de novembre del 2015

Carta als Diputats independentistes  de la circumscripció de Girona– Parlament de Catalunya 

Companys, 

Ens plau fer-vos a mans l’acord pres pel Plenari de les Assemblees Territorials de la Selva de l’ANC en la seva darrera reunió del proppassat dijous, dia 5 de novembre de l’any que som. 

El Plenari acorda enviar una cordial i sincera felicitació als 12 diputats independentistes de la R2 per la seva elecció com a representants de bona part del poble català, compromès activament en el procés independentista. 
Estem segurs que sabreu fer-vos dignes de la confiança que el poble ha dipositat en vosaltres que es resumeix en dos mandats inequívocs: RUPTURA i REPÚBLICA CATALANA. 

No dubtem en cap moment que, en base a les vostres funcions, traduireu jurídicament i institucional la legitimitat popular emanada de les urnes el passat 27 S. 

Considerem que la Proposta de Resolució presentada el 27 d’octubre a la Mesa del Parlament i que serà debatuda en el Plenari del proper dilluns, 9 de novembre, és una aportació estratègica al procés independentista, atès que pauta i concreta l’inici de la ruptura i de la secessió de Catalunya de l’Estat espanyol. 

Considerem que el següent pas imprescindible és la constitució del nou govern català que, un cop formalitzada la ruptura, ha d’orientar el procés constituent amb una àmplia participació popular. 
Som conscients de les dificultats de la tasca, però us emplacem a trobar urgentment una solució consensuada. Des de la imaginació, la generositat i la valentia. 

Vosaltres, en la vostra condició de delegats del poble, disposeu de tots els instruments jurídico-institucionals, teniu l’honor i responsabilitat d’aconseguir-ho. 

L’única línia vermella que considerem que de cap manera i sota cap excusa ni justificació es pot traspassar seria la d’abocar el país a unes eleccions autonòmiques per manca d’acord en la formació de govern. 

Aquest hipotètic escenari el rebutgem contundentment perquè representaria: 
a) el retorn a l’autonomisme, amb la renúncia a la ruptura i l’ajornament “sine die” de la construcció de la RC. 
b) la pèrdua real de protagonisme en el procés de bona part del moviment social, amb l’agreujant de produir-se per la via de la frustració, la desafecció i la desmobilització. 

La suma d’aquests dos factors comportaria de fet, a parer nostre, la mort del procés independentista, si més no, en les condicions en què s’ha fonamentat des de 2009: conjuminació, gairebé perfecte, de la legitimitat popular impulsada pel moviment social i la legalitat catalana que s’ha anat construint institucionalment. 

Companyes i companys, confiem plenament en vosaltres. Som al vostre costat per continuar avançant amb rapidesa i eficiència cap a la construcció de la República catalana. 

Salut i república! 

Blanes, 5 de novembre del 2015 


Assemblees Territorials (AT) de la Selva - ANC 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada